Sillanpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sillanpää

Sillanpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 200:s suomalainen on Sillanpää.

Sillanpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 4088 max

v. 1985 4049

v. 1998 4359

v. 2014 4655

v. 2015 4675

v. 2016 4662

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sillanpää on noin sijalla 150.

Sillanpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sillanpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sillanpää on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Sillanpää on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sillanpää ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 625 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sillanpäitä on 4 662.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Sillanpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 309 Sillanpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sillanpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (17 vainajaa), Helsinki (16) sekä Alajärvi (15). Valtaosa asui Kanta-Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sillanpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 210.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Sillanpää tai Sillanpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sillanpää

Sillanpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Sillanpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 294 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sillanpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sillanpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: F.E. Sillanpään katu, F.E.Sillanpään katu, F.E.Sillanpääs gata, Sillanpää, Sillanpäänkatu, Sillanpäänkuja, Sillanpäänpolku, Sillanpääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sillanpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sillanpäät ulkomailla

Ruotsissa Sillanpää oli 198 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 137 henkeä, joiden sukunimi oli SILLANPAA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Силланпяа ("Sillanpjaa") tarkoittaa nimeä Sillanpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Sillanpaa tai Sillanpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silla Sillanpää tai Silas Sillanpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Sillanpää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sillanpaa.eu, sillanpaa.fi, sillanpaa.info, sillanpaa.net, sillanpaa.org, sillanpaat.fi, sillanpaa.com, sillanpaa.name, sillanpaat.com, sillanpaat.eu, sillanpaat.info, sillanpaat.name, sillanpaat.net, sillanpaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sillanpää i Finland. Surname Sillanpää in Finland.

©Tuomas Salste