Sillanpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sillanpää

Sillanpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 200:s suomalainen on Sillanpää.

Sillanpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 4 088 max

v. 1985 4 049

v. 1998 4 359

v. 2014 4 655

v. 2015 4 675

v. 2016 4 656

v. 2017 4 638

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sillanpää on noin sijalla 150.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sillanpää on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Sillanpää on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sillanpää ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 625 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sillanpäitä on 4 638.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Sillanpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 425 Sillanpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sillanpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (19 henkeä), Helsinki (17) sekä Alajärvi (15). Valtaosa asui Kanta-Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sillanpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 237.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1943
Yritykset
perust. –2015

Sana Sillanpää tai Sillanpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sillanpää

Sillanpää (paikannimi)Sillanpää (karttanimi)

Sillanpää on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 294 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Sillanpää esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sillanpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Sillanpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: F.E. Sillanpään katu, F.E.Sillanpään katu, F.E.Sillanpääs gata, Sillanpää, Sillanpäänkatu, Sillanpäänkuja, Sillanpäänpolku, Sillanpääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Sillanpäät ulkomailla

Ruotsissa Sillanpää oli 198 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 152 henkeä, joiden sukunimi oli SILLANPAA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Силланпяа ("Sillanpjaa") tarkoittaa nimeä Sillanpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Sillanpaa tai Sillanpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silla Sillanpää tai Silas Sillanpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Sillanpää

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sillanpää, Finland.

©Tuomas Salste