Silmu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Silmu

Silmu on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Silmujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 97

v. 2015 98

v. 2016 99

v. 2017 100

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Silmu on noin sijalla 6 700.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933–1939
Yritykset
perust. 1990–2015

Sana Silmu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Silmu

Silmu (paikannimi)Katuosoitteissa

Silmu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Silmu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Silmu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Silmukatu, Silmukuja, Silmuntie, Silmupiha, Silmupolku, Silmutie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Silmu

Silmu on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Silmu oli yhtenä etunimenä 62 naisella. Samaan aikaan Silmu oli 100 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (50 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (12).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильму tarkoittaa nimeä Silmu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silas Silmu tai Silja Silmu.

Samankaltaisia nimiä kuin Silmu

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Silmu, Finland.

©Tuomas Salste