Silmu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Silmu

Silmu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Silmujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 97

v. 2015 98

v. 2016 98

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Silmu on noin sijalla 6 800.

Silmu-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Silmu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Silmu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1933–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1986–2004

Sana Silmu tai Silmun esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Silmu

Silmu (paikannimi)Katuosoitteissa

Silmu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Silmu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Silmu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Silmukatu, Silmukuja, Silmuntie, Silmupiha, Silmupolku, Silmutie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Silmu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Silmu

Silmu on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Silmu oli yhtenä etunimenä 58 naisella. Samaan aikaan Silmu oli 98 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (47 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (11).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильму tarkoittaa nimeä Silmu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silas Silmu tai Silja Silmu.

Samankaltaisia nimiä kuin Silmu

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Silmu i Finland. Surname Silmu in Finland.

©Tuomas Salste