Silta-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Silta-aho

Silta-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Silta-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 28

v. 2017 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Silta-aho on noin sijalla 17 000.

Silta-aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Silta-aho

Silta-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Silta-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Silta-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Silta-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Silta-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильта-ахо tarkoittaa nimeä Silta-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Silda=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Silta-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silas Silta-aho tai Silja Silta-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Silta-aho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Silta-aho, Finland.

©Tuomas Salste