Siltanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siltanen

Siltanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 500:s suomalainen on Siltanen.

Siltasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1724 max

v. 1985 1680

v. 2014 1558

v. 2015 1547

v. 2016 1547

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siltanen on noin sijalla 600.

Siltanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Siltanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Siltasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 176 Siltasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Siltasten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (9 vainajaa), Tampere (9), Jaala (4), Viipuri (4) sekä Pylkönmäki (4). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Siltanen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 119.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Siltanen, Siltasen tai Siltaset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Siltanen

Siltanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Siltanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Siltanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siltanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siltanen, Siltasentie, Siltastenkuja, Siltastentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Siltanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Siltaset ulkomailla

Ruotsissa Siltanen oli 54 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 124 henkeä, joiden sukunimi oli SILTANEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 12 henkeä, joiden sukunimi oli SILTANEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильтанен tarkoittaa nimeä Siltanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sildain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Siltanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silas Siltanen tai Silja Siltanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Siltanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: siltanen.com, siltanen.eu, siltanen.fi, siltanen.net, siltanen.org, siltanen.info, siltanen.name, siltaset.com, siltaset.eu, siltaset.fi, siltaset.info, siltaset.name, siltaset.net, siltaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Siltanen i Finland. Surname Siltanen in Finland.

©Tuomas Salste