Siltaoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siltaoja

Siltaoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Siltaojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siltaoja on noin sijalla 13 000.

Siltaoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Siltaoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Siltaoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Siltaoja on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Siltaoja on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Siltaoja ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Siltaojia on 41.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1982–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Siltaoja tai Siltaojan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Siltaoja

Siltaoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Siltaoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Siltaoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siltaoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siltaojankuja, Siltaojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Siltaoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильтаоя tarkoittaa nimeä Siltaoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sildaoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Siltaoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silas Siltaoja tai Silja Siltaoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Siltaoja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Siltaoja i Finland. Surname Siltaoja in Finland.

©Tuomas Salste