Simi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Simi

Simi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Simi-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 121 max

v. 2014 156

v. 2015 153

v. 2016 157

v. 2017 157

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Simi on noin sijalla 4 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Simi on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Simi-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Simi-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Simi-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kalajoki (5 henkeä) sekä Turku (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Simi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Simi

Simi (paikannimi)Katuosoitteissa

Simi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Simi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Simi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Simigränd. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Simi

Simi on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Simi oli yhtenä etunimenä 15 miehellä. Sukunimenä Simi on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 157 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (14 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1).

Simi-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 601 henkeä, joiden sukunimi oli SIMI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 18 henkeä, joiden sukunimi oli SIMI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сими tarkoittaa nimeä Simi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Simo Simi tai Simona Simi.

Samankaltaisia nimiä kuin Simi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Simi, Finland.

©Tuomas Salste