Simi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Simi

Simi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Simi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 121 max

v. 2014 156

v. 2015 153

v. 2016 154

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Simi on noin sijalla 4 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Simi on lyhyt nimi.

Simi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Simi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1954
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Simi-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Simi-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Simi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1981–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Simi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Simi

Simi (paikannimi)Katuosoitteissa

Simi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Simi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Simi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Simigränd. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Simi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Simi

Simi on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Simi oli yhtenä etunimenä 15 miehellä. Sukunimenä Simi on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 154 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (14 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1).

Simi-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 570 henkeä, joiden sukunimi oli SIMI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 18 henkeä, joiden sukunimi oli SIMI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сими tarkoittaa nimeä Simi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sima Simi tai Simo Simi.

Samankaltaisia nimiä kuin Simi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: simi.com, simi.eu, simi.fi, simi.info, simi.net, simi.org, simi.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Simi i Finland. Surname Simi in Finland.

©Tuomas Salste