Simo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Simo

Simo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Simo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 41 max

v. 2015 41

v. 2016 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Simo on noin sijalla 13 000.

Simo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Simo on lyhyt nimi.

Simo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Simo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Simo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Simo-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Simo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Simo

Simo (paikannimi)Katuosoitteissa

Simo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Simo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Simo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Simo Hurtan katu, Simo Kaarion katu, Simo Klemetinpojan tie, Simos. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Simo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Simo

Simo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Simo oli yhtenä etunimenä 11 050 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 250:s mies oli etunimeltään Simo. Juuri etunimenä Simo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 40 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (9 226 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 824).

Simo-suku ulkomailla

Ruotsissa Simo oli 39 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Simo oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Simo on ollut 10 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

40391010
Simo Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 10 012 henkeä, joiden sukunimi oli SIMO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 868 henkeä, joiden sukunimi oli SIMO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 20 henkeä, joiden sukunimi oli SIMO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Симо tarkoittaa nimeä Simo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Simon Simo tai Simona Simo.

Samankaltaisia nimiä kuin Simo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: simo.com, simo.eu, simo.fi, simo.info, simo.name, simo.net, simo.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Simo i Finland. Surname Simo in Finland.

©Tuomas Salste