Simos: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Simos

Simos on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Simos-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

v. 2017 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Simos on noin sijalla 13 000.

Simos-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Paikannimi Simos

Simos (paikannimi)Katuosoitteissa

Simos on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Simos jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Simos esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Simos. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Simos-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 355 henkeä, joiden sukunimi oli SIMOS.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 156 henkeä, joiden sukunimi oli SIMOS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Simo Simos tai Simona Simos.

Samankaltaisia nimiä kuin Simos

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Simos, Finland.

©Tuomas Salste