Simuna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Simuna

Simuna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Simuna-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 39 max

v. 2014 71

v. 2015 72

v. 2016 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Simuna on noin sijalla 8 400.

Simuna-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Simuna on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Simuna ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Simuna on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Simuna on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Simuna ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Simuna-nimisiä on 74.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Simuna-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Simuna-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Simuna

Simuna (paikannimi)Katuosoitteissa

Simuna on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Simuna jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Simuna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Simuna. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Simuna-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Simuna

Simuna on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Simuna-suku ulkomailla

Tšekissä Simuna oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Симуна tarkoittaa nimeä Simuna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sima Simuna tai Simi Simuna.

Samankaltaisia nimiä kuin Simuna

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Simuna i Finland. Surname Simuna in Finland.

©Tuomas Salste