Simuna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Simuna

Simuna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Simuna-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 39 max

v. 2014 71

v. 2015 72

v. 2016 76

v. 2017 79

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Simuna on noin sijalla 8 000.

Simuna-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Simuna on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Simuna on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Simuna ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Simuna-nimisiä on 79.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Simuna-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Simuna-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Simuna

Simuna (paikannimi)Katuosoitteissa

Simuna on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Simuna jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Simuna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Simuna. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Simuna

Simuna on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Simuna-suku ulkomailla

Tšekissä Simuna oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Симуна tarkoittaa nimeä Simuna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Simo Simuna tai Simona Simuna.

Samankaltaisia nimiä kuin Simuna

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Simuna, Finland.

©Tuomas Salste