Sinervo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sinervo

Sinervo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sinervojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 410 max

v. 1985 349

v. 2014 416

v. 2015 414

v. 2016 416

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sinervo on noin sijalla 2 000.

Sinervo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sinervo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Sinervoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 43 Sinervon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sinervojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (10 vainajaa), Turku (7) sekä Oulu (4). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sinervo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 40.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1917–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2001

Sana Sinervo tai Sinervon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sinervo

Sinervo (paikannimi)Katuosoitteissa

Sinervo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sinervo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sinervo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sinervontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sinervo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Sinervo

Sinervo on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Sinervo oli yhtenä etunimenä 18 naisella. Sukunimenä Sinervo on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 416 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (14 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (4).

Sinervot ulkomailla

Ruotsissa Sinervo oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Sinervo oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Синерво tarkoittaa nimeä Sinervo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sinerfwå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sinervo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sinerva Sinervo tai Sinan Sinervo.

Samankaltaisia nimiä kuin Sinervo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sinervo.com, sinervo.fi, sinervo.info, sinervo.net, sinervo.org, sinervo.eu, sinervo.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sinervo i Finland. Surname Sinervo in Finland.

©Tuomas Salste