Siniaalto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siniaalto

Siniaalto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Siniaalto-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 14 max

v. 2015 24

v. 2016 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siniaalto on noin sijalla 20 000.

Siniaalto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Siniaalto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Siniaalto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Синиаалто tarkoittaa nimeä Siniaalto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sinialdå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Siniaalto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sini Siniaalto tai Sinan Siniaalto.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Siniaalto i Finland. Surname Siniaalto in Finland.

©Tuomas Salste