Sinkko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sinkko

Sinkko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Sinkkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 570 max

v. 2014 542

v. 2015 540

v. 2016 535

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sinkko on noin sijalla 1 600.

Sinkko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sinkko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sinkko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sinkko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sinkko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 43 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sinkkoja on 535.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Sinkkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 43 Sinkon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sinkkojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappee (10 vainajaa), Lemi (9) sekä Räisälä (6). Valtaosa asui Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sinkko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1925
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1996

Sana Sinkko tai Sinkot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sinkko

Sinkko (paikannimi)Katuosoitteissa

Sinkko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sinkko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sinkko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sinkonkuja, Sinkontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sinkko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sinkot ulkomailla

Ruotsissa Sinkko oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Синкко tarkoittaa nimeä Sinkko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sincå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sinkko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sina Sinkko tai Sinan Sinkko.

Samankaltaisia nimiä kuin Sinkko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sinkko.com, sinkko.net, sinkko.eu, sinkko.fi, sinkko.info, sinkko.name, sinkko.org, sinkot.com, sinkot.eu, sinkot.fi, sinkot.info, sinkot.name, sinkot.net, sinkot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sinkko i Finland. Surname Sinkko in Finland.

©Tuomas Salste