Sinkkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sinkkonen

Sinkkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 800:s suomalainen on Sinkkonen.

Sinkkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2011 max

v. 2014 1951

v. 2015 1945

v. 2016 1939

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sinkkonen on noin sijalla 450.

Sinkkonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sinkkonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sinkkonen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Sinkkonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sinkkonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 101 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sinkkosia on 1 939.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Sinkkosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 123 Sinkkosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sinkkosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Parikkala (22 vainajaa), Jaakkima (13) sekä Viipuri (13). Valtaosa asui Etelä-Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sinkkonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 69.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2005

Sana Sinkkonen tai Sinkkosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sinkkonen

Sinkkonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Sinkkonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sinkkonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sinkkonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sinkkosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sinkkonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sinkkoset ulkomailla

Ruotsissa Sinkkonen oli 106 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sinkkonen on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

19391066
Sinkkoset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Синкконен tarkoittaa nimeä Sinkkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sincoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sinkkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sina Sinkkonen tai Sinan Sinkkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Sinkkonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sinkkonen.com, sinkkonen.fi, sinkkonen.net, sinkkonen.org, sinkkonen.eu, sinkkonen.info, sinkkonen.name, sinkkoset.com, sinkkoset.eu, sinkkoset.fi, sinkkoset.info, sinkkoset.name, sinkkoset.net, sinkkoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sinkkonen i Finland. Surname Sinkkonen in Finland.

©Tuomas Salste