Sipilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sipilä

Sipilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 700:s suomalainen on Sipilä.

Sipilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3118 max

v. 2014 3244

v. 2015 3251

v. 2016 3246

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sipilä on noin sijalla 250.

Sipilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sipilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sipilä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Sipilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sipilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 291 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sipilöitä on 3 246.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Sipilöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 267 Sipilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sipilöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rautio (14 vainajaa), Helsinki (11), Hailuoto (6), Lieto (6), Virolahti (6), Kuusankoski (6) sekä Asikkala (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sipilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 192.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2003

Sana Sipilä, Sipilän tai Sipilät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sipilä

Sipilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Sipilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 199 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sipilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sipilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sipilä, Sipilägränden, Sipilänkatu, Sipilänkuja, Sipilänpolku, Sipiläntie, Vanha Sipilän kuja, Vanha Sipilän tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sipilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sipilät ulkomailla

Ruotsissa Sipilä oli 108 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Sipilæ oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

32461087
Sipilät Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 154 henkeä, joiden sukunimi oli SIPILA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli SIPILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сипиля ("Sipilja") tarkoittaa nimeä Sipilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Sipila tai Sipilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sipi Sipilä tai Sipriina Sipilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Sipilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sipila.com, sipila.eu, sipila.fi, sipila.net, sipila.org, sipila.info, sipila.name, sipilat.com, sipilat.eu, sipilat.fi, sipilat.info, sipilat.name, sipilat.net, sipilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sipilä i Finland. Surname Sipilä in Finland.

©Tuomas Salste