Sipola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sipola

Sipola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 100:s suomalainen on Sipola.

Sipoloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1111 max

v. 2014 1320

v. 2015 1324

v. 2016 1325

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sipola on noin sijalla 700.

Sipola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sipola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sipola on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Sipola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sipola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 144 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sipoloita on 1 325.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Sipoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 85 Sipolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sipoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haukipudas (11 vainajaa), Oulu (10), Rovaniemen maalaiskunta (5) sekä Kuivaniemi (5). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sipola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 52.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Sipola tai Sipolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sipola

Sipola (paikannimi)Katuosoitteissa

Sipola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sipola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sipola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sipolagränden, Sipolankuja, Sipolanpisto, Sipolanpolku, Sipolantie, Sipolastigen, Sipolavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sipola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sipolat ulkomailla

Ruotsissa Sipola oli 142 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 107 henkeä, joiden sukunimi oli SIPOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сипола tarkoittaa nimeä Sipola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sipo Sipola tai Sipriina Sipola.

Samankaltaisia nimiä kuin Sipola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sipola.com, sipola.fi, sipola.net, sipola.org, sipola.eu, sipola.info, sipola.name, sipolat.com, sipolat.eu, sipolat.fi, sipolat.info, sipolat.name, sipolat.net, sipolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sipola i Finland. Surname Sipola in Finland.

©Tuomas Salste