Sireeni: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sireeni

Sireeni on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sireenien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 107 max

v. 2014 73

v. 2015 73

v. 2016 71

v. 2017 72

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sireeni on noin sijalla 8 600.

Sireeni-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sireeneitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Sireenin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Sireeni

Sireeni (paikannimi)Katuosoitteissa

Sireeni on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sireeni jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sireeni esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sireenikatu, Sireenikuja, Sireeninpolku, Sireenintie, Sireenipolku, Sireenitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Sireenit ulkomailla

Ruotsissa Sireeni oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиреэни tarkoittaa nimeä Sireeni. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sirenj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sireeni olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sira Sireeni.

Samankaltaisia nimiä kuin Sireeni

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sireeni, Finland.

©Tuomas Salste