Sirkiä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sirkiä

Sirkiä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Sirkiä.

Sirkiöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 997 max

v. 2014 995

v. 2015 990

v. 2016 988

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sirkiä on noin sijalla 900.

Sirkiä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sirkiä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sirkiä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sirkiä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sirkiä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sirkiöitä on 988.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Sirkiöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 57 Sirkiän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sirkiöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Uusikirkko (16 vainajaa), Helsinki (8) sekä Kuolemajärvi (6). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Karjalan kannaksella.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sirkiä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2002

Sana Sirkiä tai Sirkiän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sirkiä

Sirkiä (paikannimi)Katuosoitteissa

Sirkiä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sirkiä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sirkiä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sirkiä, Sirkiäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sirkiä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sirkiät ulkomailla

Ruotsissa Sirkiä oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиркия ("Sirkija") tarkoittaa nimeä Sirkiä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Sirkia tai Sirkiae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sirke Sirkiä tai Sirwan Sirkiä.

Samankaltaisia nimiä kuin Sirkiä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sirkia.com, sirkia.fi, sirkia.net, sirkia.org, sirkia.eu, sirkia.info, sirkia.name, sirkiat.com, sirkiat.eu, sirkiat.fi, sirkiat.info, sirkiat.name, sirkiat.net, sirkiat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sirkiä i Finland. Surname Sirkiä in Finland.

©Tuomas Salste