Sirkkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sirkkala

Sirkkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sirkkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 74

v. 2016 73

v. 2017 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sirkkala on noin sijalla 8 400.

Sirkkala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911–1943
Yritykset
perust. 1957–1993

Sana Sirkkala tai Sirkkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sirkkala

Sirkkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Sirkkala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 40 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sirkkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sirkkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sirkkalagatan, Sirkkalagränden, Sirkkalankatu, Sirkkalankuja, Sirkkalanpolku, Sirkkalanrinne, Sirkkalantie, Sirkkalastigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сирккала tarkoittaa nimeä Sirkkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sircala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sirkkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sirkka Sirkkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Sirkkala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sirkkala, Finland.

©Tuomas Salste