Siro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siro

Siro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sirojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 266 max

v. 1985 254

v. 2014 261

v. 2015 259

v. 2016 257

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siro on noin sijalla 3 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Siro on lyhyt nimi.

Siro on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Siro ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1916

Siroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Siron asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sirojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (6 vainajaa) sekä Tampere (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Siro, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2001

Sana Siro tai Sirot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Siro

Siro (paikannimi)Katuosoitteissa

Siro on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Siro jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sirokuja, Sirontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Siro-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Siro

Siro on myös etunimi. Vuonna 2016 Siro oli yhtenä etunimenä 67 suomalaisella (11 miestä, 56 naista). Sukunimenä Siro on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 257 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Sirot ulkomailla

Norjassa Siro oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 85 henkeä, joiden sukunimi oli SIRO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиро tarkoittaa nimeä Siro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sira Siro tai Sirwan Siro.

Samankaltaisia nimiä kuin Siro

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: siro.com, siro.eu, siro.fi, siro.info, siro.net, siro.org, siro.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Siro i Finland. Surname Siro in Finland.

©Tuomas Salste