Sjö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sjö

Sjö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sjö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 96

v. 2015 95

v. 2016 97

v. 2017 98

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sjö on noin sijalla 6 800.

Sjö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Sjö on hyvin lyhyt nimi. Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Ruotsin kielessä sjö tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'järvi, meri'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sjö-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Sjö-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Sjö

Sjö (paikannimi)Katuosoitteissa

Sjö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sjö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sjö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sjöallén, Sjögatan, Sjövägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Sjö-suku ulkomailla

Ruotsissa Sjö oli 601 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Sjø oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sjö on ollut 12 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

98601129
Sjö Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Sjo tai Sjoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Sjö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sjö, Finland.

©Tuomas Salste