Sjögård: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sjögård

Sjögård on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sjögårdien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 62

v. 2016 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sjögård on noin sijalla 9 700.

Sjögård-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (å). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Sjögård on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sjögård ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955

Sjögårdeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Sjögårdin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1970–1996

Sana Sjögård esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sjögård

Sjögård (paikannimi)Katuosoitteissa

Sjögård on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sjögård jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sjögård esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Norra Sjögårdsvägen, Pohjoinen Sjögårdintie, Sjögårdintie, Sjögårdsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sjögård-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sjögårdit ulkomailla

Ruotsissa Sjögård oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Sjøgård oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sjögård on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

6120813
Sjögårdit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Sjogard tai Sjoegaard, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sjögård i Finland. Surname Sjögård in Finland.

©Tuomas Salste