Sjögård: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sjögård

Sjögård on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sjögårdien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 62

v. 2016 60

v. 2017 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sjögård on noin sijalla 9 900.

Sjögård-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sjögårdeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Sjögårdin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Sjögård

Sjögård (paikannimi)Katuosoitteissa

Sjögård on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sjögård jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sjögård esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Norra Sjögårdsvägen, Pohjoinen Sjögårdintie, Sjögårdintie, Sjögårdsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Sjögårdit ulkomailla

Ruotsissa Sjögård oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Sjøgård oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sjögård on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

6020813
Sjögårdit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Sjogard tai Sjoegaard, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sjögård, Finland.

©Tuomas Salste