Sjöqvist: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sjöqvist

Sjöqvist on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sjöqvistien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 72

v. 2016 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sjöqvist on noin sijalla 8 400.

Sjöqvist-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (q). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Sjöqvist on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sjöqvist ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Sjökvist. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sjöqvist on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sjöqvist on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sjöqvist ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sjöqvistejä on 74.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1999

Sana Sjöqvist esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Sjöqvistit ulkomailla

Ruotsissa Sjöqvist oli 1 654 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Sjøqvist oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sjöqvist on ollut 17 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

7416541715
Sjöqvistit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Sjoqvist tai Sjoeqvist, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Sjöqvist

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sjöqvist i Finland. Surname Sjöqvist in Finland.

©Tuomas Salste