Sjöstrand: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sjöstrand

Sjöstrand on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Sjöstrandien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 137

v. 2014 182

v. 2015 179

v. 2016 182

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sjöstrand on noin sijalla 4 100.

Sjöstrand on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sjöstrand ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1921

Sjöstrandeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Sjöstrandin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sjöstrandien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vaasa (3 vainajaa) sekä Sulva (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sjöstrand, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1930
Lakanneet yritykset
perust. 1965–1986

Sana Sjöstrand esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sjöstrand

Sjöstrand (paikannimi)Katuosoitteissa

Sjöstrand on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sjöstrand jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sjöstrand esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sjöstrandintie, Sjöstrandsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sjöstrand-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sjöstrandit ulkomailla

Ruotsissa Sjöstrand oli 3 807 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Sjøstrand oli 129 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sjöstrand on ollut 13 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Sjøstrand on puolestaan ollut 54 hengellä.

182380767129
Sjöstrandit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 233 henkeä, joiden sukunimi oli SJOSTRAND.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Sjostrand tai Sjoestrand, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Sjöstrand

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sjostrand.com, sjostrand.eu, sjostrand.info, sjostrand.net, sjostrand.org, sjostrand.fi, sjostrand.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sjöstrand i Finland. Surname Sjöstrand in Finland.

©Tuomas Salste