Sköld: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sköld

Sköld on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sköld-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2015 70

v. 2016 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sköld on noin sijalla 8 800.

Sköld-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sköld on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sköld ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Sköld-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Sköld-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sköld-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 vainajaa), Inkoo (5), Jämsä (3) sekä Turku (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sköld, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1906
Lakanneet yritykset
perust. 1953–1982

Sana Sköld esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Sköld osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Sköld esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sköldgränden, Sköldvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Sköld-suku ulkomailla

Ruotsissa Sköld oli 5 169 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Skøld oli 63 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sköld on ollut 26 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Skøld on puolestaan ollut 9 hengellä.

7051693563
Sköld Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 266 henkeä, joiden sukunimi oli SKOLD.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Skold tai Skoeld, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sköld i Finland. Surname Sköld in Finland.

©Tuomas Salste