Skuthälla: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Skuthälla

Skuthälla on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Skuthälla-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 62

v. 2016 62

v. 2017 63

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Skuthälla on noin sijalla 9 500.

Skuthälla-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Paikannimi Skuthälla

Skuthälla (paikannimi)

Skuthälla on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Skuthälla jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Skuthälla-suku ulkomailla

Ruotsissa Skuthälla oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Skuthalla tai Skuthaella, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Skuthälla, Finland.

©Tuomas Salste