Skyttälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Skyttälä

Skyttälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Skyttälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 26 max

v. 2015 20

v. 2016 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Skyttälä on noin sijalla 21 000.

Skyttälä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Skyttälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Skyttälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1909

Sana Skyttälä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Skyttälä

Skyttälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Skyttälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Skyttälä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Skyttälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Skyttälänkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Skyttälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Шюттяля ("Šjuttjalja") tarkoittaa nimeä Skyttälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Skyttala tai Skyttaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sky Skyttälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Skyttälä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Skyttälä i Finland. Surname Skyttälä in Finland.

©Tuomas Salste