Smed: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Smed

Smed on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Smed-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 56

v. 2016 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Smed on noin sijalla 10 000.

Smed-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Smed on lyhyt nimi.

Smed on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Smed ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Smed-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Smed-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Smed

Smed (paikannimi)Katuosoitteissa

Smed on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Smed jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Smed esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Smeds Edlas gränd, Smedsgatan, Smedsgränd, Smedsgränden, Smedsporten, Smedsstigen, Smedsvägen, Smedvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Smed-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Smed-suku ulkomailla

Ruotsissa Smed oli 221 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Smed on ollut 882 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

56221882
Smed Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Smerts Smed.

Samankaltaisia nimiä kuin Smed

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Smed i Finland. Surname Smed in Finland.

©Tuomas Salste