Soikkeli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Soikkeli

Soikkeli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 900:s suomalainen on Soikkeli.

Soikkelien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1373 max

v. 1985 1382

v. 1998 1399

v. 2014 1415

v. 2015 1414

v. 2016 1416

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Soikkeli on noin sijalla 600.

Soikkeli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Soikkeli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Soikkeli on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Soikkeli on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Soikkeli ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 84 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Soikkeleja on 1 416.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Soikkeleja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 107 Soikkelin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Soikkelien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Parikkala (19 vainajaa), Kontiolahti (11) sekä Helsinki (7). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Soikkeli, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 44.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1927
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Soikkeli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Soikkeli

Soikkeli (paikannimi)Katuosoitteissa

Soikkeli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Soikkeli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Soikkeli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Soikkelintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Soikkeli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Soikkelit ulkomailla

Ruotsissa Soikkeli oli 49 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сойккели tarkoittaa nimeä Soikkeli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soickelj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Soikkeli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soija Soikkeli tai Soini Soikkeli.

Samankaltaisia nimiä kuin Soikkeli

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: soikkeli.com, soikkeli.fi, soikkeli.net, soikkeli.eu, soikkeli.info, soikkeli.name, soikkeli.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Soikkeli i Finland. Surname Soikkeli in Finland.

©Tuomas Salste