Soikkeli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Soikkeli

Soikkeli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 900:s suomalainen on Soikkeli.

Soikkelien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 373 max

v. 1985 1 382

v. 1998 1 399

v. 2014 1 415

v. 2015 1 414

v. 2016 1 425

v. 2017 1 423

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Soikkeli on noin sijalla 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Soikkeli on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Soikkeli on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Soikkeli ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 84 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Soikkeleja on 1 423.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Soikkeleja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 137 Soikkelin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Soikkelien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Parikkala (25 henkeä), Kontiolahti (11) sekä Helsinki (9). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Soikkeli, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 58.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904–1927
Yritykset
perust. –2013

Sana Soikkeli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Soikkeli

Soikkeli (paikannimi)Soikkeli (karttanimi)

Soikkeli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Soikkeli esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Soikkeli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Soikkeli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Soikkelintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Soikkelit ulkomailla

Ruotsissa Soikkeli oli 49 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сойккели tarkoittaa nimeä Soikkeli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soickelj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Soikkeli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soila Soikkeli tai Soini Soikkeli.

Samankaltaisia nimiä kuin Soikkeli

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Soikkeli, Finland.

©Tuomas Salste