Soininen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Soininen

Soininen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 900:s suomalainen on Soininen.

Soinisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3055 max

v. 2014 2952

v. 2015 2941

v. 2016 2934

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Soininen on noin sijalla 250.

Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Soininen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000.

Soininen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Soininen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Soininen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Soininen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Soininen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 114 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Soinisia on 2 934.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1938

Soinisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 227 Soinisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Soinisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vehmersalmi (26 vainajaa), Kuusjärvi (24) sekä Kuopio (21). Valtaosa asui Pohjois-Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Soininen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 135.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Soininen tai Soinisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Soininen

Soininen (paikannimi)Katuosoitteissa

Soininen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Soininen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Soininen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mikael Soininens väg, Mikael Soinisen tie, Soinistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Soininen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Soiniset ulkomailla

Ruotsissa Soininen oli 117 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Soininen oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

29341178
Soiniset Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli SOININEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сойнинен tarkoittaa nimeä Soininen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soinin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Soininen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soini Soininen tai Sointu Soininen.

Samankaltaisia nimiä kuin Soininen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: soininen.com, soininen.eu, soininen.fi, soininen.info, soininen.net, soininen.org, soiniset.fi, soininen.name, soiniset.com, soiniset.eu, soiniset.info, soiniset.name, soiniset.net, soiniset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Soininen i Finland. Surname Soininen in Finland.

©Tuomas Salste