Somero: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Somero

Somero on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Someroiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 342 max

v. 1985 395

v. 2014 527

v. 2015 526

v. 2016 526

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Somero on noin sijalla 1 600.

Sanan somero merkitys on 'karkea sora, kivikko'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Somero on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Somero ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Somero on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Somero on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Somero ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 128 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Someroja on 526.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Someroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 27 Someron asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Someroiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sievi (7 vainajaa) sekä Ylivieska (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Somero, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Somero tai Someron esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Somero

Somero (paikannimi)Katuosoitteissa

Somero on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kaupunki, maastokohde, niemi, painanne, pelto/niitty, saari, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Somero jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Somero esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Somero, Someronkatu, Someronkuja, Someronpolku, Someronportti, Somerontie, Somerotie, Somerovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Somero-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Somerot ulkomailla

Ruotsissa Somero oli 46 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 524 henkeä, joiden sukunimi oli SOMERO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сомеро tarkoittaa nimeä Somero. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soma Somero.

Samankaltaisia nimiä kuin Somero

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: somero.eu, somero.net, somero.com, somero.fi, somero.info, somero.name, somero.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Somero i Finland. Surname Somero in Finland.

©Tuomas Salste