Sonkajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sonkajärvi

Sonkajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sonkajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sonkajärvi on noin sijalla 16 000.

Sonkajärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sonkajärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sonkajärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1998

Sana Sonkajärvi tai Sonkajärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sonkajärvi

Sonkajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sonkajärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sonkajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sonkajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sonkajärventie, Sonkajärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sonkajärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сонкаярви ("Sonkajarvi") tarkoittaa nimeä Sonkajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Songaierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sonkajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sonkajarvi tai Sonkajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Son Sonkajärvi tai Sona Sonkajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Sonkajärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sonkajarvi.fi, sonkajarvi.net, sonkajarvet.com, sonkajarvet.eu, sonkajarvet.fi, sonkajarvet.info, sonkajarvet.name, sonkajarvet.net, sonkajarvet.org, sonkajarvi.com, sonkajarvi.eu, sonkajarvi.info, sonkajarvi.name, sonkajarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sonkajärvi i Finland. Surname Sonkajärvi in Finland.

©Tuomas Salste