Sopanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sopanen

Sopanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Sopanen.

Sopasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 753 max

v. 2014 690

v. 2015 695

v. 2016 690

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sopanen on noin sijalla 1 300.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Sopanen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Sopanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sopanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sopanen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sopanen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sopanen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 16 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sopasia on 690.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Sopasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 79 Sopasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sopasten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Valkeala (10 vainajaa), Puumala (7), Rantasalmi (6) sekä Viipuri (6). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sopanen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 50.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1951–2004

Sana Sopanen tai Sopasen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sopanen

Sopanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Sopanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sopanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sopanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sopasenpolku, Sopasentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sopanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сопанен tarkoittaa nimeä Sopanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sopain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sopanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sophia Sopanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Sopanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sopanen.com, sopanen.fi, sopanen.info, sopanen.net, sopanen.eu, sopanen.name, sopanen.org, sopaset.com, sopaset.eu, sopaset.fi, sopaset.info, sopaset.name, sopaset.net, sopaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sopanen i Finland. Surname Sopanen in Finland.

©Tuomas Salste