Sopenlehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sopenlehto

Sopenlehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sopenlehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sopenlehto on noin sijalla 16 000.

Sopenlehto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sopenlehto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sopenlehto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Sopenlehto

Sopenlehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Sopenlehto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sopenlehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sopenlehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sopenlehdontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sopenlehto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сопенлехто tarkoittaa nimeä Sopenlehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sopenlechtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sopenlehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sophia Sopenlehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Sopenlehto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sopenlehto i Finland. Surname Sopenlehto in Finland.

©Tuomas Salste