Soppela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Soppela

Soppela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Soppela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 267 max

v. 2014 319

v. 2015 320

v. 2016 319

v. 2017 317

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Soppela on noin sijalla 2 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Soppela on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Soppela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Soppela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 75 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Soppela-nimisiä on 317.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1930

Soppela-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Soppelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Soppela-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kemijärvi (6 henkeä) sekä Salla (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Soppela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Soppela

Soppela (paikannimi)Soppela (karttanimi)

Soppela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Soppela esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Soppela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Soppela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Soppela, Soppelantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Soppelat ulkomailla

Ruotsissa Soppela oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Соппела tarkoittaa nimeä Soppela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sophia Soppela.

Samankaltaisia nimiä kuin Soppela

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Soppela, Finland.

©Tuomas Salste