Sorto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sorto

Sorto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sorto-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 23

v. 2017 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sorto on noin sijalla 20 000.

Sorto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sorto-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Sorron asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Sorto

Sorto (paikannimi)Katuosoitteissa

Sorto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sorto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sorto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sorronkatu, Sorronkuja, Sorronrinne, Sorrontanhua, Sorrontie, Sortogatan, Sortokuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Sorrot ulkomailla

Ruotsissa Sorto oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 133 henkeä, joiden sukunimi oli SORTO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 6 523 henkeä, joiden sukunimi oli SORTO. Nimi on siellä etupäässä latinojen sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 15 henkeä, joiden sukunimi oli SORTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сорто tarkoittaa nimeä Sorto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sorja Sorto.

Samankaltaisia nimiä kuin Sorto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sorto, Finland.

©Tuomas Salste