Sorto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sorto

Sorto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sorto-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sorto on noin sijalla 21 000.

Sorto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sorto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sorto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sorto-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Sorron asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–1995

Sana Sorto tai Sorron esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sorto

Sorto (paikannimi)Katuosoitteissa

Sorto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sorto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sorto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sorronkatu, Sorronkuja, Sorronrinne, Sorrontanhua, Sorrontie, Sortogatan, Sortokuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sorto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sorrot ulkomailla

Ruotsissa Sorto oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 133 henkeä, joiden sukunimi oli SORTO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 3 760 henkeä, joiden sukunimi oli SORTO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 15 henkeä, joiden sukunimi oli SORTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сорто tarkoittaa nimeä Sorto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soran Sorto tai Sorja Sorto.

Samankaltaisia nimiä kuin Sorto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sorto i Finland. Surname Sorto in Finland.

©Tuomas Salste