Sorvari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sorvari

Sorvari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 5 000:s suomalainen on Sorvari.

Sorvarien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 859 max

v. 2014 1007

v. 2015 1017

v. 2016 1018

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sorvari on noin sijalla 900.

Sorvari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sorvari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sorvari on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Sorvari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sorvari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 97 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sorvareita on 1 018.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Sorvareita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 93 Sorvarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sorvarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vaasa (6 vainajaa), Alajärvi (4), Kauhajoki (3), Helsinki (3), Ilmajoki (3), Isokyrö (3), Äyräpää (3), Heinjoki (3), Oulunsalo (3), Muolaa (3), Viipuri (3), Ylistaro (3) sekä Joutseno (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sorvari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 52.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1918–1923
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1999

Sana Sorvari tai Sorvarin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sorvari

Sorvari (paikannimi)Katuosoitteissa

Sorvari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sorvari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sorvari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sorvarinkatu, Sorvarinkuja, Sorvarinraitti, Sorvarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sorvari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sorvarit ulkomailla

Ruotsissa Sorvari oli 84 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 113 henkeä, joiden sukunimi oli SORVARI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сорвари tarkoittaa nimeä Sorvari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sorfwarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sorvari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soran Sorvari tai Sorja Sorvari.

Samankaltaisia nimiä kuin Sorvari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sorvari.com, sorvari.eu, sorvari.info, sorvari.net, sorvari.fi, sorvari.name, sorvari.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sorvari i Finland. Surname Sorvari in Finland.

©Tuomas Salste