Sorvoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sorvoja

Sorvoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sorvojien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 242 max

v. 2014 358

v. 2015 366

v. 2016 368

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sorvoja on noin sijalla 2 200.

Sorvoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sorvoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1928

Sorvojia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Sorvojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sorvojien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylivieska (5 vainajaa), Ranua (4) sekä Pyhäjärvi Ol (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sorvoja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1972–1998
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Sorvoja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sorvoja

Sorvoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Sorvoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sorvoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sorvoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sorvojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sorvoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sorvojat ulkomailla

Ruotsissa Sorvoja oli 38 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сорвоя tarkoittaa nimeä Sorvoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sorfwoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sorvoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Soran Sorvoja tai Sorja Sorvoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Sorvoja

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sorvoja.com, sorvoja.eu, sorvoja.fi, sorvoja.info, sorvoja.name, sorvoja.net, sorvoja.org, sorvojat.com, sorvojat.eu, sorvojat.fi, sorvojat.info, sorvojat.name, sorvojat.net, sorvojat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sorvoja i Finland. Surname Sorvoja in Finland.

©Tuomas Salste