Sotka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sotka

Sotka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sotkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 72

v. 2016 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sotka on noin sijalla 8 600.

Sotka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sotka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sotka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1917–1926
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2002

Sana Sotka tai Sotkan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sotka

Sotka (paikannimi)Katuosoitteissa

Sotka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sotka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sotka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sotka, Sotkakuja, Sotkankaari, Sotkankatu, Sotkankuja, Sotkanpolku, Sotkantie, Sotkanvahe, Sotkapolku, Sotkarinne, Sotkatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sotka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Sotkat ulkomailla

Ruotsissa Sotka oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 154 henkeä, joiden sukunimi oli SOTKA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сотка tarkoittaa nimeä Sotka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Sotka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sotka i Finland. Surname Sotka in Finland.

©Tuomas Salste