Stam: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Stam

Stam on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on yleinen Hollannissa. Sen sijaan Suomessa se on melko harvinainen.

Stam-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 95

v. 2015 96

v. 2016 95

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Stam on noin sijalla 6 900.

Stam-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Stam on lyhyt nimi.

Stam on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Stam ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1894-1922

Stam-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Stam-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Stam-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ruotsinpyhtää (4 vainajaa) sekä Tenhola (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Stam, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1986–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Stam esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Stam

Stam (paikannimi)Katuosoitteissa

Stam on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Stam jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Stam esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Gamla Stamvägen, Stamgränden, Stamväg, Stamvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Stam-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Stam-suku ulkomailla

Ruotsissa Stam oli 239 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Stam oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

9523925
Stam Pohjolassa

Hollannissa Stam oli 9 637 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 37 henkeä, joiden sukunimi oli STAM.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 410 henkeä, joiden sukunimi oli STAM.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 99 henkeä, joiden sukunimi oli STAM.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Staffan Stam.

Samankaltaisia nimiä kuin Stam

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Stam i Finland. Surname Stam in Finland.

©Tuomas Salste