Stén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Stén

Stén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sténien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 56

v. 2016 63

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Stén on noin sijalla 9 500.

Stén-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Stén on lyhyt nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Stén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Stén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Sten. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Stén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Sténit ulkomailla

Ruotsissa Stén oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Sten oli 182 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

6334182
Sténit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 303 henkeä, joiden sukunimi oli STEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 41 henkeä, joiden sukunimi oli STEN.

Samankaltaisia nimiä kuin Stén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sten.com, sten.fi, sten.info, sten.name, sten.net, sten.org, sten.eu. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Stén i Finland. Surname Stén in Finland.

©Tuomas Salste