Stenbacka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Stenbacka

Stenbacka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Stenbackojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 216

v. 2014 247

v. 2015 249

v. 2016 252

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Stenbacka on noin sijalla 3 100.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Stenbacka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Stenbacka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1919

Stenbackoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Stenbackan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Stenbackojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (9 vainajaa), Oravainen (4), Noormarkku (3) sekä Vaasa (3). Lähes kaikki asuivat Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Stenbacka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1955–1994

Sana Stenbacka esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Stenbacka

Stenbacka (paikannimi)Katuosoitteissa

Stenbacka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 68 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Stenbacka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Stenbacka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Stenbackagatan, Stenbackagränd, Stenbackagränden, Stenbackankuja, Stenbackanpolku, Stenbackantie, Stenbackastigen, Stenbackavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Stenbacka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Stenbackat ulkomailla

Ruotsissa Stenbacka oli 129 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sten Stenbacka tai Stella Stenbacka.

Samankaltaisia nimiä kuin Stenbacka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: stenbacka.com, stenbacka.fi, stenbacka.net, stenbacka.org, stenbacka.eu, stenbacka.info, stenbacka.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Stenbacka i Finland. Surname Stenbacka in Finland.

©Tuomas Salste