Stenbäck: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Stenbäck

Stenbäck on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Stenbäckien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 310

v. 2014 354

v. 2015 356

v. 2016 359

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Stenbäck on noin sijalla 2 300.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Stenbäck on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Stenbäck ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Stenbäckejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 37 Stenbäckin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Stenbäckien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Porvoon maalaiskunta (6 vainajaa), Helsinki (5) sekä Porvoo (5). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Stenbäck, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2003

Sana Stenbäck esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Stenbäck

Stenbäck (paikannimi)Katuosoitteissa

Stenbäck on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Stenbäck jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Stenbäck esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Stenbäckinkatu, Stenbäcksgatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Stenbäck-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Stenbäckit ulkomailla

Ruotsissa Stenbäck oli 581 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Stenbäck on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

3595817
Stenbäckit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 161 henkeä, joiden sukunimi oli STENBACK.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Stenback tai Stenbaeck, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sten Stenbäck tai Stella Stenbäck.

Samankaltaisia nimiä kuin Stenbäck

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: stenback.com, stenback.eu, stenback.fi, stenback.net, stenback.org, stenback.info, stenback.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Stenbäck i Finland. Surname Stenbäck in Finland.

©Tuomas Salste