Stenholm: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Stenholm

Stenholm on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Stenholmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 369

v. 2014 404

v. 2015 401

v. 2016 402

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Stenholm on noin sijalla 2 100.

Sanan stenholm merkitys on 'kivisaari'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Stenholm on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Stenholm ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Stenholmeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 49 Stenholmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Stenholmien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (13 vainajaa), Tammela (5) sekä Turku (4). Valtaosa asui Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Stenholm, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 40.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Stenholm tai Stenholmin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Stenholm

Stenholm (paikannimi)Katuosoitteissa

Stenholm on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Stenholm jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Stenholm esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Stenholm, Stenholmsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Stenholm-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Stenholmit ulkomailla

Ruotsissa Stenholm oli 620 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Stenholm oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Stenholm on ollut 74 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

4026207410
Stenholmit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 169 henkeä, joiden sukunimi oli STENHOLM.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 12 henkeä, joiden sukunimi oli STENHOLM.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sten Stenholm tai Stella Stenholm.

Samankaltaisia nimiä kuin Stenholm

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: stenholm.com, stenholm.eu, stenholm.fi, stenholm.info, stenholm.net, stenholm.org, stenholm.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Stenholm i Finland. Surname Stenholm in Finland.

©Tuomas Salste