Stenstrand: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Stenstrand

Stenstrand on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Stenstrandien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 45

v. 2017 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Stenstrand on noin sijalla 12 000.

Stenstrand-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Paikannimi Stenstrand

Stenstrand (paikannimi)Katuosoitteissa

Stenstrand on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Stenstrand jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Stenstrand esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Stenstrandintie, Stenstrandsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Stenstrandit ulkomailla

Ruotsissa Stenstrand oli 73 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sten Stenstrand tai Stella Stenstrand.

Samankaltaisia nimiä kuin Stenstrand

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Stenstrand, Finland.

©Tuomas Salste