Stig: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Stig

Stig on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Stig-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

v. 2017 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Stig on noin sijalla 20 000.

Stig-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Stig on lyhyt nimi. Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan stig merkitys on 'polku'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1929–1944
Yritykset
perust. –2012

Sana Stig esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Stig

Stig on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Stig oli yhtenä etunimenä 2 239 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 300:s mies oli etunimeltään Stig. Juuri etunimenä Stig onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 23 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (1 739 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (500).

Stig-suku ulkomailla

Ruotsissa Stig oli 79 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Stig oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Stig on ollut 113 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

237911313
Stig Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 61 henkeä, joiden sukunimi oli STIG.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Stina Stig.

Samankaltaisia nimiä kuin Stig

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Stig, Finland.

©Tuomas Salste