Storbacka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Storbacka

Storbacka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Storbackojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 246

v. 2014 288

v. 2015 289

v. 2016 290

v. 2017 288

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Storbacka on noin sijalla 2 800.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Storbacka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Storbacka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Storbacka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 85 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Storbackoja on 288.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Storbackoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Storbackan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Storbackojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Teerijärvi (12 henkeä) sekä Kruunupyy (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Storbacka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Storbacka

Storbacka (paikannimi)Katuosoitteissa

Storbacka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Storbacka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Storbacka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Storbacka, Storbackantie, Storbackaringen, Storbackavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Storbackat ulkomailla

Ruotsissa Storbacka oli 116 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Samankaltaisia nimiä kuin Storbacka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Storbacka, Finland.

©Tuomas Salste