Stråka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Stråka

Stråka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Stråka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 64

v. 2016 64

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Stråka on noin sijalla 9 400.

Stråka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (å). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Stråka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Stråka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Stråka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Stråka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Stråka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 50 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Stråka-nimisiä on 64.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1975–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Stråka esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Stråka

Stråka (paikannimi)Katuosoitteissa

Stråka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Stråka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Stråka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Stråkavägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Stråka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Stråka-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 612 henkeä, joiden sukunimi oli STRAKA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 28 henkeä, joiden sukunimi oli STRAKA.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Straka tai Straaka, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Stråka i Finland. Surname Stråka in Finland.

©Tuomas Salste