Sukselainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sukselainen

Sukselainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sukselaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 9 max

v. 2015 20

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sukselainen on noin sijalla 22 000.

Sukselainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Sukselainen on melko pitkä nimi.

Sukselainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sukselainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сукселайнен tarkoittaa nimeä Sukselainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Suxelain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sukselainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sukselainen i Finland. Surname Sukselainen in Finland.

©Tuomas Salste