Sulkumäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sulkumäki

Sulkumäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sulkumäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sulkumäki on noin sijalla 14 000.

Sulkumäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sulkumäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sulkumäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Sulkumäki

Sulkumäki (paikannimi)

Sulkumäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sulkumäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Sulkumäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сулкумяки ("Sulkumjaki") tarkoittaa nimeä Sulkumäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sulgumäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sulkumäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sulkumaki tai Sulkumaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sulo Sulkumäki tai Sulami Sulkumäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Sulkumäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sulkumäki i Finland. Surname Sulkumäki in Finland.

©Tuomas Salste