Sulo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sulo

Sulo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sulojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 85 max

v. 2014 97

v. 2015 97

v. 2016 97

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sulo on noin sijalla 6 800.

Sulo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Sulo on lyhyt nimi.

Sulo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sulo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Suloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Sulon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sulo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Sulo tai Sulon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sulo

Sulo (paikannimi)Katuosoitteissa

Sulo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sulo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sulo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sulonkatu, Sulonkuja, Sulonpolku, Sulonraitti, Sulontie, Sulopolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sulo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Sulo

Sulo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Sulo oli yhtenä etunimenä 4 686 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 600:s mies oli etunimeltään Sulo. Juuri etunimenä Sulo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 97 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Sulot ulkomailla

Tšekissä Sulo oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суло tarkoittaa nimeä Sulo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sulho Sulo tai Sulami Sulo.

Samankaltaisia nimiä kuin Sulo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sulo.com, sulo.eu, sulo.info, sulo.net, sulo.org, sulo.fi, sulo.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sulo i Finland. Surname Sulo in Finland.

©Tuomas Salste